lipca

4 biurowce Octava Property Trust w zarządzaniu CBRE

Octava Property Trust powierzyła w zarządzanie CBRE 4 budynki biurowe, zlokalizowane we Wrocławiu, Gdyni i Poznaniu. Łączna powierzchnia najmu tych projektów to blisko 40 tys. mkw. GLA.

Nieruchomości Funduszu Octava Property Trust zlokalizowane są na terenie Warszawy oraz innych obszarach wielkomiejskich - Kraków, Wrocław, Górny Śląsk, Łódź, Poznań i Trójmiasto. Portfel Octava Property Trust obejmuje atrakcyjnie zlokalizowane i dobrze utrzymane nieruchomości klasy B+. Budynki, którymi od kwietnia zarządza CBRE to Quattro Forum we Wrocławiu, Baltic Business Center w Gdyni, Alfa Plaza w Gdyni oraz Winogrady Business Center w Poznaniu.

Octava Property Trust jest właścicielem 18 dochodowych nieruchomości. CBRE do tej pory nie miało okazji zarządzać budynkami naszego funduszu, dlatego też wierzymy, iż przejęcie 4 naszych obiektów stanowić może początek dalszej długofalowej współpracy
Edyta Nguyen, Property Management Director, Octava Property Trust

CBRE to największa na świecie firma doradcza i inwestycyjna działająca w sektorze nieruchomości komercyjnych. Zakres usług świadczonych przez CBRE obejmuje: szeroko pojęte doradztwo strategiczne w zakresie inwestycji i wynajmu, usługi zarządzania nieruchomościami oraz projektami, a także inne usługi konsultingowe i analityczne w sektorze nieruchomości komercyjnych.

Portfel zarządzanych przez nas nieruchomości dynamicznie się rozwija, co nie ukrywam niezmiernie nas cieszy. Aktualnie zarządzamy już ponad 1,6 mln m2 GLA w całej Polsce. Budynki należące do Octava Property Trust przejęliśmy wiosną tego roku i pierwsze miesiące wspólnej pracy mamy już za sobą. Współpraca z Funduszem przebiega bezproblemowo, dlatego też z niecierpliwością czekamy na kolejne projekty i wyzwania
Sebastian Biedrzycki, Director, Head of Office and Industrial Asset Services