listopada

ARVATO ZAJMUJE 1000 MKW. W MARATONIE

Firma Arvato podpisała nową umowę najmu na 1.000 mkw. powierzchni biurowej w poznańskim budynku biurowym Maraton. W związku z tym Grupa Arvato Polska Sp. z o.o. zajmuje w nim obecnie już ponad 4.000 mkw. Agencja CBRE doradzała Arvato w zakresie komercyjnym oraz przy aranżacji powierzchni biurowej.

Nowa powierzchnia 1.000 mkw. będzie dedykowana obszarowi IT, który wspiera systemowo i technologicznie wszystkie dywizje firmy (SCM, CRM i AFS) oraz procesy koncernowe działając jako SSC (Shared Service Center). Z uwagi na dynamiczny rozwój firmy, zwiększa się również zapotrzebowanie tego obszaru na specjalistów IT, między innymi w zakresie SAP oraz programowania. Decyzja o wynajęciu powierzchni właśnie w tej lokalizacji podyktowana jest kluczowym elementem strategii firmy, która stawia na pierwszym miejscu komfort oraz warunki pracy oferowane pracownikom. Maraton charakteryzuje się nie tylko nowoczesnym designem, ale również gwarantuje innowacyjne i kreatywne środowisko pracy, a lokalizacja inwestycji, w pobliżu najważniejszych obiektów biznesowych, handlowych i kulturalnych, stanowi ogromny atut zarówno dla najemcy, jak i pracowników.

Dla Arvato kluczowi są ludzie. Stąd tak istotne jest wyjście naprzeciw potrzebom i oczekiwaniom dzisiejszego pracownika, zwłaszcza przy rosnącym zapotrzebowaniu naszej firmy na specjalistów IT.
Krystian Brydzki, Dyrektor Pionu IT, Arvato Polska
Jest nam niezmiernie miło, że po raz kolejny firma Arvato zaufała CBRE w Poznaniu i wybrała nas jako doradcę w zakresie wyboru lokalizacji oraz negocjacji warunków najmu dla obszaru IT. W ramach zintegrowanej usługi, w transakcję zaangażowany jest także departament techniczny CBRE, który aktualnie koordynuje realizację prac aranżacyjnych. Arvato stawia na wykwalifikowanych pracowników oraz wysoką jakość, dlatego powierzchnie biurowe firmy są bardzo atrakcyjne i wyprzedzają trendy.
Anna Trębicka, Zastępca Dyrektora, Dział Powierzchni Biurowych, CBRE