kwietnia

CBRE nie zwalnia tempa – nowe budynki biurowe w zarządzaniu

Od 1 marca 2018 roku firma CBRE przejęła w zarządzanie 6 budynków biurowych firmy Cromwell, których łączna powierzchnia to blisko 120 000 mkw. GLA. Nieruchomości zlokalizowane są w Warszawie i Gdańsku.

Cromwell to globalnie działająca firma zajmująca się zarządzaniem inwestycjami: jest właścicielem nieruchomości komercyjnych, zarządza nimi i w nie inwestuje. W skład portfela nieruchomości biurowych, którymi będzie zarządzało CBRE, wchodzi 5 budynków zlokalizowanych w Warszawie: Prosta Office Center, Riverside Park, Trinity Park II, Trinity Park III, Grójecka 5 oraz jeden biurowiec w Gdańsku – Arkońska Business Park. Większość z tych nieruchomości zlokalizowanych jest w dzielnicach biznesowych.

Nowy rok rozpoczął się dla działu Asset Services bardzo dobrze. Z początkiem stycznia przejęliśmy w zarządzanie 2 budynki biurowe o łącznej powierzchni 85 000 mkw. GLA, a w marcu aż 6 obiektów biurowych należących do firmy Cromwell. – mówi Piotr Karpiński.
Jest to dla nas olbrzymi sukces i kolejne ciekawe wyzwanie. Nasz zespół wysoce wykwalifikowanych i zaangażowanych pracowników w sposób kompleksowy obsługuje zarządzane nieruchomości, kreując wartość dodaną zarówno dla właścicieli jak i pracowników obiektów. Jestem przekonany, że i tym razem nasza współpraca z klientem będzie przebiegała pomyślnie. – dodaje.
Piotr Karpiński, Senior Director, Head of Asset Services w CBRE

Dzięki przejęciu w zarządzanie 6 nowych nieruchomości biurowych, łączna powierzchnia zarządzanych przez CBRE nieruchomości komercyjnych przekroczy 1 400 000 mkw. GLA. W skład tego portfela wchodzi całe spektrum różnego rodzaju budynków: centra handlowe, retail parki, budynki biurowe, magazyny oraz centra logistyczne

Rynek nieruchomości biurowych w Polsce rozwija się bardzo dynamicznie. Rosną wymagania ze strony właścicieli budynków, najemców oraz ich pracowników, dlatego tak istotne jest aby zarządca posiadał dogłębną znajomość rynku i duże doświadczenie, które będą gwarancją maksymalnego wykorzystania potencjału budynku – mówi Sebastian Biedrzycki.
W ostatnim czasie nasz dział znacznie się rozwinął, przejęliśmy nowe projekty i wdrożyliśmy nowe rozwiązania. Jestem pewny, że nasze dotychczasowe doświadczenie oraz światowy poziom świadczonych przez nas usług stanowią solidny fundament dla współpracy między CBRE a Cromwellem – podsumowuje.
Sebastian Biedrzycki, Director, Head of Office and Industrial Asset Services w CBRE