stycznia

CBRE WYBRANA NA ZARZĄDCĘ GALERII KAZIMIERZ W KRAKOWIE

Warszawa, 29 stycznia 2014 – CBRE, wiodąca na świecie firma doradcza na rynku nieruchomości, informuje, że została wybrana na zarządcę Galerii Kazimierz w Krakowie. CBRE jest również odpowiedzialna za zarządzanie wartością nieruchomości (z ang. asset management - osiągnięcie wysokiego wzrostu wartości przy danym kapitale).

Galeria Kazimierz, będąca własnością firmy Invesco Real Estate, to nowoczesne centrum handlowe położone przy ul. Podgórskiej w pobliżu Kazimierza - historycznej dzielnicy Krakowa. Centrum oferuje 140 sklepów znanych polskich i zagranicznych marek, liczne punkty usługowe i gastronomiczne oraz multipleks z 10 salami kinowymi. Prestiżowymi najemcami są m.in. Cinema City, Alma, Empik, Zara, H&M, Reserved, Pure.

Iwona Małopolska, Senior Dyrektor działu zarządzania nieruchomościami w CBRE, powiedziała:

„CBRE miała przyjemność doradzać inwestorowi podczas transakcji zakupu Galerii Kazimierz, która została sfinalizowana w grudniu 2013 roku. Jesteśmy zaszczyceni, że będziemy współpracować z lokalnym zespołem Invesco Real Estate przy zarządzaniu ich nieruchomością. Galeria Kazimierz to prestiżowe centrum handlowe i jesteśmy pewni, że dzięki naszym profesjonalnym usługom w szybkim czasie uda nam się zwiększyć wartość tej nieruchomości. Naszym podstawowym zadaniem jest wprowadzenie ulepszeń i zmian, które uatrakcyjnią Galerię dla klientów, jak również najemców. Obiekt ten ma wielki potencjał, a przede wszystkim rzeszę stałych klientów. Mamy nadzieję, że poprzez nasze zarządzanie Galeria Kazimierz będzie kameralną i wyjątkową destynacją handlową w Krakowie. ”