marca

CBRE WYŁĄCZNYM AGENTEM BUDYNKU...

SZKLANY DOM WE WROCŁAWIU

Warszawa, 31 marca 2014 – CBRE, największa na świecie firma doradcza działająca na rynku nieruchomości, informuje, że została wybrana na wyłącznego agenta odpowiedzialnego za wynajem i marketing budynku Szklany Dom we Wrocławiu.

Szklany Dom jest obiektem o przeznaczeniu komercyjnym z powierzchniami handlowymi dostępnymi na parterze. W skład kompleksu biurowego wchodzą dwa budynki o łącznej powierzchni biurowej ponad 5 300 m kw. Kompleks znajduje się w ścisłym centrum Wrocławia przy zbiegu ulic Świdnickiej i Pl. Teatralnego. Planowany termin oddania budynku do użytkowania to październik 2014.

Paweł Boczar, Starszy Negocjator z wrocławskiego działu powierzchni biurowych w CBRE, powiedział:

„Cieszymy się, że właściciel powierzył CBRE komercjalizację swojej nieruchomości. Szklany Dom jest jednym z najbardziej reprezentacyjnych budynków komercyjnych w centrum Wrocławia. Kompleks zlokalizowany jest w atrakcyjnej części miasta, w sąsiedztwie głównych obiektów kultury: Opery Wrocławskiej, Teatru Lalek, nowopowstającego Narodowego Forum Muzyki oraz licznych obiektów handlowych i hote