czerwca

CBRE wzmacnia sektory. Awanse w działach wynajmu powierzchni biurowych i handlowych

Firma doradcza CBRE, działająca w obszarze nieruchomości komercyjnych, wzmacnia kompetencje sektorowe. Zespołem wynajmu powierzchni biurowych pokieruje Mikołaj Sznajder, natomiast Magdalena Kozińska i Mariusz Majkowski zostali dyrektorami działu wynajmu powierzchni handlowych.

W naszej firmie kluczowe są dla nas cztery płaszczyzny działania – klienci, sektory, linie usługowe i regiony. Chcemy rozwijać nasze kompetencje tak, żeby właśnie te cztery obszary wzmacniać. To wymaga m.in. reorganizacji struktur. Zaczęliśmy od obszaru sektorowego, w którym nominowaliśmy szefów, a teraz dodatkowo awansowaliśmy dyrektorów działów wynajmu powierzchni biurowych i handlowych. Ich zadaniem będzie koordynacja działań zespołów i jak najlepsze świadczenie usług dopasowanych do oczekiwań klientów
Daniel Bienias, Dyrektor Zarządzający CBRE w Polsce.

Dyrektorem działu wynajmu powierzchni biurowych został Mikołaj Sznajder, który posiada ponad 12-letnie doświadczenie na rynku nieruchomości. W przeszłości pracował m.in. dla funduszy inwestycyjnych, prywatnych inwestorów oraz najemców. W trakcie swojej kariery był zaangażowany w nabywanie nieruchomości, finansowanie ich, asset management oraz reprezentację najemcy.

W dziale wynajmu powierzchni handlowych nominowano dwóch dyrektorów, którzy będą mieli inny zakres obowiązków i specjalizację.

Magdalena Kozińska, jako dyrektor działu wynajmu powierzchni handlowych, będzie zajmowała się poszukiwaniem najlepszych lokalizacji biznesowych dla klientów (marek). Magdalena posiada 18-letnie doświadczenie w branży nieruchomości, a z CBRE jest związana od października 2014 roku. Wcześniej pracowała dla takich deweloperów, jak Centrum Development&Investments oraz Redis. Była zaangażowana w komercjalizację m.in. Magnolia Park i Renomy we Wrocławiu, Cedetu w Warszawie i Pasażu Victoria w Lublinie. Magdalena posiada również doświadczenie w handlu po stronie najemcy, które zdobyła pracując dla Van Graaf i Sky For Sky, gdzie odpowiadała za operacje i rozwój sieci sklepów.

Mariusz Majkowski, jako dyrektor działu wynajmu powierzchni handlowych, będzie odpowiadał za komercjalizację centrów handlowych. Mariusz posiada 14-letnie doświadczenie na rynku nieruchomości. Specjalizuje się w przygotowywaniu strategii wynajmu dla powierzchni handlowych. Do jego zadań należy prowadzenie negocjacji i podpisywanie umów najmu. Poprzednio pracował w Echo Investment S.A. oraz Atrium Poland Real Estate Management Sp. z o.o. Był zaangażowany w liczne projekty związane z komercjalizacją m.in. galerii handlowych, budynków biurowych i retail parków w Polsce i zagranicą. Jest absolwentem studiów MBA Executive we Francuskim Instytucie Zarządzania w Warszawie.

Wspólnym zadaniem Magdaleny, Mikołaja i Mariusza jako dyrektorów poszczególnych działów, będzie koordynacja pracy zespołów i świadczenie najwyższej jakości usług dla klientów.