stycznia

EPAM OTWIERA KOLEJNE BIURO W KRAKOWIE

EPAM, międzynarodowa firma zajmująca się tworzeniem oprogramowania i wdrażaniem projektów IT dla klientów z całego świata, wynajęła blisko 3500 mkw. powierzchni biurowej w nowoczesnym kompleksie O3 Business Campus powstającym przy ulicy Opolskiej w Krakowie. W ramach zintegrowanych usług świadczonych EPAM, w procesie wynajmu powierzchni doradzała firma CBRE.

EPAM należy do światowych liderów w zakresie inżynierii oprogramowania. Firma zajmuje się opracowywaniem rozwiązań IT dla wiodących marek z takich sektorów jak finanse, e-commerce, media, hi-tech czy turystyka. Polska jest postrzegana przez EPAM jako bardzo perspektywiczna lokalizacja. Oddziały w Krakowie, Wrocławiu, Gdańsku, Katowicach i w Warszawie powstały w dużej mierze po to, aby obsługiwać dużych, globalnych klientów i realizować ambitne plany rozwojowe firmy. Docelowo do końca 2017 roku EPAM planuje zatrudniać w Polsce około 2000 osób.

Rafał Sękowski, Starszy Negocjator, Advisory and Transaction Services, Dział Wynajmu Powierzchni Biurowych, CBRE
Jesteśmy dumni, że firma CBRE może kompleksowo wspierać rozwój EPAM w całym kraju. W Krakowie jest to już druga lokalizacja tej firmy, pierwsze biuro mieści się w Quattro Business Park. Wybierając położony niedaleko od pierwszego biura park biznesowy O3 Business Campus, firma EPAM zapewniła sobie swobodny rozwój firmy w jednej lokalizacji na kolejne lata. Przewidywana ekspansja EPAM została pieczołowicie zaplanowana w korelacji z rozbudową kompleksu biurowego O3 Business Campus.
Klienci EPAM to szeroki wachlarz firm z sektora IT z całego świata. Jest nam bardzo miło, że międzynarodowy lider branży nowoczesnych technologii wybrał na swoja siedzibę O3 Business Campus. Nasz biurowiec to doskonały przykład projektu oferującego nowoczesne i funkcjonalne rozwiązania, które są cenione nie tylko przez firmy, ale również  przez najbardziej utalentowanych profesjonalistów szukających rozwoju w branży ITKlienci EPAM to szeroki wachlarz firm z sektora IT z całego świata. Jest nam bardzo miło, że międzynarodowy lider branży nowoczesnych technologii wybrał na swoja siedzibę O3 Business Campus. Nasz biurowiec to doskonały przykład projektu oferującego nowoczesne i funkcjonalne rozwiązania, które są cenione nie tylko przez firmy, ale również  przez najbardziej utalentowanych profesjonalistów szukających rozwoju w branży IT.
Joanna Nicińska, Regionalny Dyrektor ds. Wynajmu w Dziale Biur i Hoteli Echo Investment

O3 Business Campus to nowoczesny park biurowy powstający w krakowskiej dzielnicy Prądnik Biały u zbiegu ulic Opolskiej i al. 29 listopada. Inwestycja firmy Echo Investment składa się z trzech 12-kondygnacyjnych budynków biurowych oferujących łącznie 58 000 mkw. W sąsiedztwie projektu znajdują się liczne przystanki autobusowe, ułatwiające komunikację z innymi częściami miasta. Dodatkowym udogodnieniem jest bliskość trasy wylotowej w kierunku Warszawy oraz lotniska. Wysoki standard budynków i nowoczesne rozwiązania sprawiają, że O3 Business Campus stanowi idealne miejsce dla biznesu w Krakowie.