maja

EULER HERMES WYNAJMUJE POWIERZCHNIĘ BIUROWĄ W BUDYNKU NIMBUS

Euler Hermes podpisał umowę najmu na prawie 5.500 mkw. w budynku biurowym Nimbus w Warszawie, którego właścicielem i deweloperem jest austriacka firma IMMOFINANZ Group. Trwają prace przygotowujące powierzchnie dla Euler Hermes, najemca wprowadzi się do budynku pod koniec 2015 roku, i zajmie cztery najwyższe piętra (11p.-14.) w budynku. Dział Powierzchni Biurowych CBRE doradzał w procesie wynajmu powierzchni.

Łukasz Kałędkiewicz
O wyborze budynku biurowego Nimbus przez Euler Hermes zdecydowała wysoka jakość projektu i jego lokalizacja, oraz możliwość elastycznej aranżacji powierzchni biurowej.

Łukasz Kałędkiewicz

Magdalena Kowalewska, Head of Asset Management Office & Logistics Poland, IMMOFINANZ Group, mówi:

„Niezmiernie nam miło powitać Euler Hermes w gronie najemców naszego flagowego na stołecznym rynku projektu, Nimbus. Kolejna tak duża umowa najmu dla tego budynku biurowego świadczy o niewątpliwym sukcesie komercyjnym Nimbusa. To z kolei stanowi potwierdzenie, że IMMOFINANZ Group to uznana marka na rynku biurowym w Warszawie, nie tylko w kontekście inwestycyjnym, ale także deweloperskim.”

Rafał Hiszpanski, CEO TU Euler Hermes, dodaje:

„Grupa Euler Hermes w Polsce składa się z kilku wyspecjalizowanych spółek oferujących rozwiązania służące zabezpieczaniu transakcji. Biorąc pod uwagę rozwój firmy, współpracę pomiędzy poszczególnymi spółkami a także kwestie lokalizacji i udogodnień dla pracowników, zdecydowaliśmy się na wynajem powierzchni w budynku biurowym Nimbus. Był to jedyny projekt na mapie Warszawy, który spełnił wszystkie nasze oczekiwania.”

Euler Hermes to światowy lider na rynku ubezpieczeń należności handlowych oraz jeden z liderów w zakresie gwarancji ubezpieczeniowych, informacji gospodarczej i windykacji należności. Euler Hermes jest spółką zależną Allianz, notowaną na giełdzie Euronext Paris (ELE.PA) oraz posiadającą rating AA- przyznany przez Standard & Poor’s oraz Dagong Europe. W Polsce grupa Euler Hermes jest obecna od 1998 roku. Towarzystwo Ubezpieczeń Euler Hermes SA oferuje ubezpieczenia należności handlowych oraz gwarancje ubezpieczeniowe. Druga spółka działająca na polskim rynku - Euler Hermes Collections Sp. z o.o. oferuje windykację należności, raporty handlowe, ocenę ryzyka oraz program analiz branżowych. Wyspecjalizowana spółka - Kancelaria Prawna oferuje doradztwo prawne związane z dochodzeniem należności a obsługę klientów zapewnia Euler Hermes Services Polska Sp. z o.o.

Nimbus to charakterystyczny budynek biurowy klasy A, znajdujący się w Warszawie w Alejach Jerozolimskich 98, w bezpośrednim sąsiedztwie Placu Zawiszy. Założenie architektoniczne zakładało stworzenie nowoczesnej, wyrafinowanej i przestronnej bryły. Budynek oferuje ponad 19.000 mkw. powierzchni biurowej i usługowej. Duże, zalane światłem słonecznym pomieszczenia połączone z zielonymi tarasami i balkonami stworzą przyjemne środowisko pracy.

Budynek jest korzystnie położony - znajduje się na Ochocie, na granicy ze ścisłym centrum Warszawy. Budynek Nimbus otrzymał certyfikat LEED. Mając na uwadze bezpieczeństwo najemców biurowiec wyposażono w najnowocześniejsze systemy alarmowe.