grudnia

NOWY ROZDZIAŁ W BRANŻY NIERUCHOMOŚCI – CBRE ROZWIJA DZIAŁ DORADZTWA HOTELOWEGO

CBRE jako pierwsza agencja doradcza w Polsce rozwija Dział Inwestycji Hotelowych, zwiększając tym samym liczbę obsługiwanych sektorów rynku nieruchomości komercyjnych.

CBRE od lat zajmuje się rynkiem hotelowym, linia CBRE Hotels bardzo intensywnie działa w Europie Zachodniej. Rozszerzenie działalności w Polsce o ten obszar jest strategiczną decyzją biznesową, wynikającą z rosnącego zainteresowania inwestorów oraz operatorów sieci hotelowych.

Do polskiego zespołu dołączyła Marta Abratowska-Janiec, która objęła funkcję Senior Consultant w nowym dziale CBRE - Hotel Investment. Marta w nowej roli zajmie się rozwojem nowej linii biznesowej przy bliskiej współpracy z europejskim oddziałem CBRE Hotels. Dział zaproponuje klientom kompleksowe doradztwo na poziomie planowania inwestycji, wsparcia operacyjnego, wyceny oraz transakcji.

Marta Abratowska-Janiec od początku swojej ścieżki zawodowej związana jest z sektorem hotelowym. Swoje doświadczenie zdobywała w firmie Horwath HTL, współpracując z funduszami inwestycyjnymi, deweloperami oraz międzynarodowymi sieciami hotelowymi. Marta brała również udział w największych transakcjach hotelowych na polskim rynku, m.in. sprzedaży Hotelu Intercontinental w Warszawie. Marta posiada certyfikację Cornell University z zakresu Hotel Real Estate Investment and Asset Management. Jest absolwentką Międzywydziałowych Studiów Turystyki w SGGW. Ukończyła dwa programy stypendialne na uniwersytetach w Niemczech, Uniwersytecie Ludwika Maximiliana w Monachium i na Uniwersytecie Karola Marksa w Trewirze. Posiada również liczne certyfikaty, wydane przez: ESSEC Business School, czy Fundację PRINCE2. Biegle zna język angielski i niemiecki.

Daniel Bienias, Dyrektor Zarządzający, CBRE w Polsce
Rozwój rynku nieruchomości jest naturalnym sygnałem do rozwoju oferty doradczej.
Jest to dla nas duże wyzwanie, ale też niepowtarzalna okazja do kreowania praktyki rynkowej. Jestem przekonany, że dzięki połączeniu wiedzy zespołu CBRE Hotels, doświadczenia Marty Abratowskiej – Janiec oraz współpracy z liniami usługowymi wewnątrz firmy, CBRE będzie oferować dla naszych klientów zintegrowane usługi na najwyższym poziomie.
Daniel Bienias, Dyrektor Zarządzający, CBRE w Polsce
Niezmiernie cieszy nas fakt, że Marta Abratowska-Janiec dołączyła do największego zespołu ekspertów nieruchomości hotelowych w Europie. Dzięki Jej dużemu doświadczeniu oraz stacjonowaniu w naszym dynamicznie rozwijającym się biurze w Warszawie, nasi klienci mogą mieć pewność, że zaproponowane rozwiązania będą znajdować się na wysokim, globalnym poziomie i wniosą istotną wartość w inwestycje.
Markus Beike, Dyrektor Zarządzający sektorem Doradztwa Hotelowego w regionie CEE, CBRE