czerwca

POSTĘPU 14 POD SKRZYDŁAMI CBRE

Od 1 czerwca do portfolio budynków zarządzanych przez Dział Asset Services firmy CBRE dołączył budynek biurowy Postępu 14, należący do HB Reavis. W ramach umowy firma CBRE będzie odpowiadała za kompleksowy proces zarządzania operacyjnego nieruchomością. Jest to 44 nieruchomość zarządzana przez firmę CBRE na terenie Polski.

Sebastian Biedrzycki, Dyrektor, Dział Asset Services CBRE
Zarządzanie nieruchomościami jest procesem pełnym codziennych wyzwań, na które składa się przede wszystkim dbałość o prawidłowe funkcjonowanie nieruchomości oraz utrzymywanie świetnych relacji z najemcami, będącymi bezpośrednimi użytkownikami obiektu. W ujęciu długoterminowym zaś odpowiednie zarządzanie obiektem i optymalne wykorzystanie jego potencjału, przyczynia się do zwiększenia wartości nieruchomości oraz osiągnięcia celów biznesowych przez właścicieli. Właśnie te elementy są kluczowe w postrzeganiu usługi zarządzania przez CBRE. Jestem przekonany, że nasze doświadczenie i podejście zaowocuje dostarczeniem dodatkowych korzyści dla firmy HB Reavis oraz długofalową współpracą
Sebastian Biedrzycki, Dyrektor, Dział Asset Services CBRE

Postępu 14 to inwestycja oferująca około 34 500 m kw. wysokiej klasy powierzchni biurowej. Została zrealizowana w samym sercu biznesowej części Mokotowa, w bezpośrednim sąsiedztwie przystanków autobusowych i tramwajowych oraz nieopodal stacji szybkiej kolei miejskiej (SKM). Ponadto strategiczna lokalizacja obiektu bezpośrednio przy ruchliwej arterii komunikacyjnej gwarantuje najemcom optymalną ekspozycję ich logotypów. Postępu 14 łączy w sobie oryginalną architekturę autorstwa pracowni Hermanowicz Rewski Architekci z najwyższej klasy rozwiązaniami technologicznymi i ekologicznymi. Inwestycja jest jednym z zaledwie kilku zlokalizowanych na Mokotowie obiektów biurowych, które w ramach certyfikacji ekologicznej BREEAM oceniono na wysokim poziomie Excellent.

HB Reavis wybierając partnerów biznesowych kieruje się przede wszystkim dobrem swoich najemców. Jako firma z 23-letnim doświadczeniem szczycimy się tym, że przywiązujemy uwagę do najdrobniejszych szczegółów dotyczących naszych inwestycji – od wykorzystanych materiałów po firmę zarządzającą oddanym do użytku projektem. Współpracując z tak doświadczonym zarządcą jesteśmy pewni, że nasze budynki pozostają w dobrych rękach, a my możemy poświęcić się kolejnym wyzwaniom
Grzegorz Strutyński, Dyrektor Handlowy i Członek Zarządu HB Reavis Poland