lipca

Southco buduje zakład produkcyjny w Polsce przy wsparciu CBRE

Southco, globalny lider w zakresie sprzętowych rozwiązań inżynieryjnych, rozpoczyna działalność w Polsce. TouchPoint, spółka zależna Southco, nabyła grunty w Rzeszowie, gdzie powstanie nowy zakład produkcyjny o powierzchni ponad 5,5 tys. mkw. powierzchni. Firma doradcza CBRE odpowiada za realizację projektu w kilku obszarach – od doradztwa przy zakupie gruntów, projektowania, zamówienia generalnego wykonawcy po zarządzanie budową.

Budowa nowego zakładu produkcyjnego w Europie przez Southco to efekt rozszerzania bazy klientów w tym regionie. Działając na miejscu, firma będzie mogła w pełni wykorzystać lokalne  możliwości produkcyjne, inżynieryjne i dystrybucyjne. Wybór padł na Polskę ze względu na szybki rozwój gospodarczy oraz dostęp do wykwalifikowanej kadry.

Prace budowlane nad nowym zakładem produkcyjnym Southco zaczną się już teraz, a ich zakończenie przewidziano na początek 2019 roku. Zarządzaniem budową zajmie się agencja doradcza CBRE, która odpowiada również za kompleksowe doradztwo w tym przedsięwzięciu. Poza tym, CBRE zajmie się m.in. zarządzaniem projektem na poszczególnych jego etapach czy zamówieniem generalnego wykonawcy. Nowy obiekt będzie wyposażony w najnowocześniejsze technologie.

Nasze doradztwo przy inwestycji Southco to przykład na to, jak szeroki zakres usług oferujemy. Pełne zarządzanie projektem oznacza oczywiście większe wyzwanie, ale też większą satysfakcję. Zwłaszcza, gdy pomagamy firmom w ich międzynarodowej ekspansji. Southco poprzez realizowany projekt nie tylko rozszerzy własny zasięg terytorialny, ale też przyczyni się do rozwoju gospodarczego Rzeszowa i okolic. Powstanie nowego zakładu produkcyjnego to również nowe miejsca pracy
Jonathan Steer, Executive Director w firmie doradczej CBRE